fbpx

HEMP ABSORBER

Lorem ipsum

Hvordan har du med hamp som materiale ?  Efter at have opdaget hampens fantastiske lyd absorberende egenskaber, er vi begejstrede. Hamp er et 5-stjerne kvalitet og at vi samtidig arbejder med et særdeles bæredygtigt materiale er en ekstra gevinst. I dag har vi placeret en 40 mm skive hamp som vores faste lydabsorber i MoM akustik pendlen , helt ny fø.

Lad os starte fra begyndelsen.
Langt de fleste nye designs og udviklinger har sit udspring i en selv oplevelse af et behov, og det er lige præcis også præmissen for akustik pendlen MoM.  The founder Lise var blevet støjsensitiv og havde det svært ved at opholde sig steder med meget støj , så det var helt naturligt at bløde akustik regulerende materialer fandt vejen ind i kommende lampe design. På den tid var de fleste lyd absorbenter man-made og da vi allerede havde besluttet at gå en bæredygtig vej i fremtidige designs var det selvskrevet, at vi skulle ud i naturen og findes vores nye lydabsorberende materiale.

The research project.
.. så vi startede et forskningsprojekt op med Danish Sound and DTU acoustic department. Ud i naturen og finde alle egnede materialer med lyd absorberende egenskaber , tilbage i laboratoriet og få materialerne testet og lydmålt. En lydmåling der foregår i et kvadratisk alurør og en masse måleinstrumenter. Tang, mos , bark, hør, hamp og andre naturlige absorbere var de næste 6 måneder gennem vores rør måler . Og vinderen var .. hamp . Næste step var at frembringe den optimale densitet.

The near-by-principle.
At handle bæredygtigt er også at finde leverandører i nærområdet. Vi var så heldige, at på Djursland dyrker de netop hamp til fødevarer. I dag produceres vores hamp absorberende materiale her i Danmark og lige i nærheden af produktionen.

Hamp som absorber.
Udover som fødevare olie fx  er hamp nok mest kendt som en plante folk røg tilbage i 60 ´erne. Hamp er dog så meget andet, Hamp er en hurtig voksende plante der kan blive op til 3 meter høj . Planten kan gro og dyrkes næsten overalt med meget nøjsomme behov for gødning og vand. Hamp kan dyrkes uden brug af pesticider og kan uden problemer også dyrkes økologisk. Som lydabsorber er hamp qua sin porøse struktur helt unik.

More info.
Hvis du ønsker at læse mere om hamp planten kan vi opfodre til at google hemp , eco-friendly og sound absorber. Der ligger rigtig meget info på internettet.

Hemp